Egy nagyon finom, üdítő és egészséges birsalmaleves recept következik. Ezt a glutén- és laktózmentes változatot is egyszerű elkészíteni:

BIRSALMA LEVES HOZZÁVALÓK:

  • 5 db közepes birsalma
  • 1 tk szegfűszeg
  • 1 tk szegfűbors
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 db bio citrom leve és héja
  • 1 tk só
  • 2-3 ek xilit
  • 2 dl laktózmentes főzőtejszín
  • 2 ek gluténmentes vanília pudingpor vagy ha nincs, rizsliszt

A BIRSALMALEVES GYORS ELKÉSZÍTÉSE:

Másfél (vagy kevesebb) liter vízben feltesszük főzni a megtisztított, feldarabolt birsalmákat. Hozzáadjuk a fűszereket, majd ha ízlésünk szerinti állagát elérte a gyümölcs, behabarjuk a pudinggal elkevert főzőtejszínnel. Kóstolás után ízlésünk szerint játszhatunk az ízekkel.

A „mindenmentes” birsalmaleves mellett más karácsonyi levessel is nagyszerűen feldobhatod az ünnepi vacsorát! Jó kísérletezést kívánunk!

Összegzés
recipe image
Recept neve
BIRSALMA LEVES RECEPT glutén- és laktózmentesen
Szerző:
Közzétéve
Előkészület ideje
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Átlagos értékelés
51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)