Birsalma köret – birsalma hús mellé

A birsalma köretként is megállja a helyét. Bár összes őszi gyümölcs közül a birsalma még mindig mostohagyerknek számít, kivéve, ha birspálinka készül belőle. A birsalmát nemcsak inni érdemes, hanem enni is, mivel köretként kiválóan illik hús mellé, sültekhez! Nyersen persze nem olyan finom, mint az alma vagy a körte, és aki először harap bele, csalódni fog –  mivel állaga fás, íze pedig igencsak fanyar. De – és ez egy fontos szempont – ha megfelelően készítjük el, örökre a birsalmás receptek elkötelezett híveivé válhatunk! 

Szerencsére egész évben készíthetünk birses édességet, desszertet, levest vagy köretet, mivel a birset tartósíthatjuk, de a gyümölcs is  nagyon sokáig eláll viaszos molyhos külsejének köszönhetően.

  • sült birsalma köret
  • birsalma hús mellé
  • birsalma köretként
  • birsalma sültekhez
  • párolt birsalma köret
  • stb.

 

Birsalmás köret receptek hús mellé, sültekhez vagy csak úgy magában!

Birsalma csatni/birsalma chutney

Birsalma csatni/birsalma chutney

Birsalma csatni/birsalma chutney recept Sokak kedvence, őszi csemegéje a fanyar, kissé édes, kissé savanyú birsalma. Kompótnak, befőttnek, lekvárnak ideális gyümölcs, hiszen így egész télen élvezhető, így a benne lévő vitaminok, ásványi anyagok jól hasznosíthatóak a...