Eladó birsalmát vagy birskörtét keres? Jó helyen jár! Birsalma és birskörte vásár kis- és nagy tételben 2024-ben is!

A hatalmas, 132 084 m2–es területen fekvő birsültetvény közvetlenül Bükkábrány mellett található.

Bükkábrányi birsültetvény:TÉRKÉP

A több mint 10 000 db birsfa termése kiválóan alkalmas birs pálinka készítésére, de nagy mennyiségben vásárolható az étkezési minőségű birsalma, birskörte is.

Mikor érik a birsalma?

Szeptember végén október közepén érik a nálunk termelt birs.

LESKOVÁCI BIRS

Érési idő: szeptember vége, október eleje.

CYDORA ROBUSTA®

Érési idő: október eleje-közepe

VRANJA BIRS

Érési idő: október eleje-közepe

A birsalma szedési ideje 2024-ben

Mikor kell szedni a birsalmát? A birsalmaszedés időpontját a fajta jellemzőkön túlmenően részben az egész éves időjárás határozza meg.

A 2024-es év meglepően korán kezdődött a birs számára: az időjárás jelentősen melegebb volt a szokásosnál, ami három-négy héttel előrébb hozta a virágzást és minden más fenológiai fázist. A virágzás időszakában kedvező időjárás uralkodott, amely jó alapot teremtett a gyümölcsök kiváló kötődéséhez, így  jó terméseredmények várhatók. Bár a pontos betakarítási időpont még bizonytalan, a hátralévő időszak időjárási körülményei jelentős befolyással lesznek rá.

A korábbi évek adatai

2023-ban a birset virágzás közben fagykár érte, a termés 99%-a megfagyott, így nagyon kevés gyümölcsünk maradt, amit szeptember 3-án még a jégeső is elvert. Ezért ebben az évben a birs betakarítása elmarad.

A 2022-es évet az aszály jellemezte, ezért a birs ültetvényt folyamatosan öntözni kellett. Az érés a fajtára jellemző időpontra várható.

2021-es év tavaszát a hűvős időjárás jellemezte, így a többi gyümölcshöz hasonlóan a birs is később virágzott, így a birs nem tudta "utolérni magát", így a betakarítás várható időpontja is tolódott. A nyár az elmúlt évekhez képest aszályos volt.  Összességében a szüret a fajtákra jellemző időpontok végén, sőt azon túl akár 2-3 héttel csúszott.

2020-as év második negyedévi  időjárását eddig a késői fagyok, és hideg esték jellemezték az országosan kialakult aszály mellett. Ez a birs növekedését és fejlődését visszavetette, így a virágzás ideje is eltolódott 2-3 héttel. Ez a tényező ugyanígy befolyásolja a birs növekedését és érését is. Emiatt a betakarítás a fajtákra jellemző időpontok végén vagy azon túl történik majd akár 1-2 héttel is.

2019-es évi időjárás kedvezően hatott a birs növekedésére és érésére. Emiatt a betakarítás a fajtákra jellemző időpontokban történt.

2018-ban az aszály miatt a birsalma szedési ideje két héttel korábbra esett. (pl. október közepe helyett október elejére)

A birs érettsége az alábbi jellemzők alapján állapítható meg.

  • fajtára jellemző szín
  • illat
  • aroma
  • cukortartalom

A cukortartalom megállapításánál segítségünkre van a refraktométer .

Mennyibe kerül a cefrének való birs?

A nálunk betakarított birs pálinkának, cefrének is kiváló. Ez nem az I. minőségi osztályú birs, viszont egészséges, rothadás- és szennyeződésmentes birset kínálunk eladásra.

A cefrének, pálinkának való birs 2024-ben 250 Ft/kg körül várható.

Mennyibe kerül az étkezési birs?

Az étkezési birs az I. minőségi osztályú, méret szerint válogatott gyümölcsöt jelenti, ami ütődéstől, szennyeződéstől és rothadástól mentes.

Az étkezési birs ára függ a vásárolt mennyiségtől.

Kérjen ajánlatot! 

A birsalma vásárlás menete - eladó birs alma gyakori kérdések

A megrendelés emailben, telefonon, űrlapon vagy személyesen történik.

A betakarítás előtti héten felveszem a kapcsolatot a megrendelővel, és megbeszéljük az átvétel helyét és idejét.

Kis tételben lehet birsalmát venni?

Igen: a minimum vásárolható mennyiség 100 kg.

Hogy szedik? Mibe? Hogy viszik?

A birsszüret NEM szedd magad akció. A birsbetakarítást magunk végezzük el. A legtöbb esetben a meglévő üzletfeleink, ha kis tételben vásárolnak, akkor Raschel  zsákban szállítják el a pálinkának való birset. A zsákot mi biztosítjuk.

Külön kérésre M-10-es, M-20-as illetve M-30-as rekeszbe is szedjük a termést. Amennyiben mi biztosítjuk a rekeszeket, a göngyöleg ára felszámításra kerül.

Eladó birs: Birsalma, birskörte árak

Telefon

+36 20 417 3845