Egy nagyon finom, üdítő és egészséges birsalmaleves recept következik. Ezt a glutén- és laktózmentes változatot is egyszerű elkészíteni:
BIRSALMA LEVES HOZZÁVALÓK:
- 5 db közepes birsalma
- 1 tk szegfűszeg
- 1 tk szegfűbors
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 db bio citrom leve és héja
- 1 tk só
- 2-3 ek xilit
- 2 dl laktózmentes főzőtejszín
- 2 ek gluténmentes vanília pudingpor vagy ha nincs, rizsliszt
A BIRSALMALEVES GYORS ELKÉSZÍTÉSE:
Másfél (vagy kevesebb) liter vízben feltesszük főzni a megtisztított, feldarabolt birsalmákat. Hozzáadjuk a fűszereket, majd ha ízlésünk szerinti állagát elérte a gyümölcs, behabarjuk a pudinggal elkevert főzőtejszínnel. Kóstolás után ízlésünk szerint játszhatunk az ízekkel.
A „mindenmentes” birsalmaleves mellett más karácsonyi levessel is nagyszerűen feldobhatod az ünnepi vacsorát! Jó kísérletezést kívánunk!
Összegzés
Recept neve
BIRSALMA LEVES RECEPT glutén- és laktózmentesen
Szerző:
Kósa Judit
Közzétéve
Előkészület ideje
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Átlagos értékelés
15 Review(s) Based on
Legutóbbi hozzászólások