RECEPT HOZZÁVALÓI:
- 2 kg kacsa
- 50 – 70 dkg birsalma
- ízlés szerinti szegfűszeg
- olaj
- só, bors
A BIRSALMÁS KACSASÜLT ELKÉSZÍTÉSE
- A megpucolt kacsa belsejét sózzuk, borsozzuk (fehér borsot, vagy színes borsot használjunk hozzá), elnegyedelt birsalmát teszünk bele, aztán a külső felét is besózzuk.
- Tepsibe helyezzük, és mellé fektetjük a megmaradt birsalmákat melyekbe szegfűszeget tűzdelünk.
- Egy kevés olajat, és vizet teszünk alá és gyakori locsolgatás mellet pirosra sütjük.
- A kacsa belsejéből kiszedjük a birsalmákat és a tepsiben levőkkel együtt összetörjük, hozzátesszük a pecsenye levét, és sűrű péppé főzzük.
A kacsasült rengeteg különleges körettel elkészíthető. A https://pampuska.com/ oldalán a következő nagyszerű cikkben 14-et számoltam. Érdemes elolvasni:
Hagyományos és különleges sült kacsa köretek
Összegzés
![recipe image](http://birs.hu/wp-content/uploads/2020/06/kacsasült-birsalmával1.jpg)
Recept neve
Kacsasült biralmával
Szerző:
Kósa Judit
Közzétéve
Átlagos értékelés
![1star](http://birs.hu/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](http://birs.hu/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](http://birs.hu/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](http://birs.hu/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](http://birs.hu/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
Legutóbbi hozzászólások